Пристигащите в Италия от страни от ЕС  трябва да разполагат

...
Пристигащите в Италия от страни от ЕС  трябва да разполагат
Коментари Харесай

Италия въведе 5-дневна карантина за граждани от ЕС

Пристигащите в Италия от страни от ЕС  би трябвало да разполагат с резултати от тест за ковид и по-късно да преминат 5-дневна карантина и да създадат още един тест след приключване на карантината, съобщи БГНЕС, базирайки се на италианската организация АНСА. Всички идващи от страни отвън Европейски Съюз и Шенгенското пространство ще би трябвало да преминат 14-дневна карантина. Очаква се по-късно денем италианският здравен министър Роберто Сперанца да подпише съответния декрет. 

Страната може да бъде посетена единствено по аргументи, свързани с работа, здравна помощ или образование. Туризмът  е публично неразрешен, както и придвижването на поданици в границите на Италия. Единствено посетителите от шепа нискорискови страни отвън Европейски Съюз - Австралия, Нова Зеландия, Руанда, Южна Корея, Сингапур и Тайланд -  имат право да влязат в Италия като туристи, макар че при идването си те би трябвало да бъдат сложени под карантина за 14 дни, прецизира онлайн изданието The Local Italy. Редица страни са в така наречен ``черен списък``, което значи, че влизането от тях е неразрешено.

В същото време обаче се чака доста италианци да заминат за чужбина на туристически пътувания. Една от известните дестинации е Испания, където е задоволително европейските гости да създадат тест за ковид. Този факт провокира несъгласия в Италия, където всички туристически структури са принудени да останат затворени.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР